Składniki: (blacha 21x21)
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 10 łyżek dżemu
- 1 czubata łyżka kakao
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jajka utrzeć z cukrem do białości, dodać kakao i dżem, wymieszać. Mąkę przesiać i wymieszać z przyprawą do piernika, sodą i proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodawać po trochu przygotowanej mąki, mleka i oleju cały czas miksując. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 50 minut w temp. 180 stopni Celcjusza. Ostudzone posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Życzę Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz