Wiem, że nie każdy przepada za brukselką ze względu na jej specyficzną goryczkę po ugotowaniu, ale polecam spróbować surówki z brukselki. Brukselka całkiem inaczej smakuje na surowo.
Składniki:
- 250 g brukselki
- 2 marchewki
- 1 kwaśne jabłko
- 3-4 łyżki oleju (użyłam Olej Wielkopolski)
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- 1 łyżka soku z cytryny
- cukier do smaku
Brukselkę obrać z brzydkich liści i drobno posiekać, posolić i odstawić na 20-30 minut. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do brukselki jabłko, marchewkę, olej, sok z cytryny, natkę pietruszki. Przyprawić i wymieszać.
Życzę Smacznego!
Zapraszam do polubienia mojego bloga.
Dzięki #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski gotowanie to przyjemność.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz