Składniki:
- puszka ciecierzycy konserwowej
- puszka pomidorów krojonych
- 1 papryka
- 1 filet z kurczaka
- 1- 2 łodygi selera naciowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- olej rzepakowy
- natka pietruszki
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz
- suszona bazylia
- chili lub ostra papryka
- szczypta curry
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i posypać przyprawą do kurczaka, curry, solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i dodać pokrojoną cebulę, zrumienić i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę, selera naciowego obrać z włókien i pokroić w plasterki. Paprykę i selera naciowego dodać do cebuli, chwilę podsmażać i dodać pomidory z puszki. W tym czasie na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso. Miękkie mięso dodać do sosu pomidorowego, a także ciecierzycę razem z zalewą. Gotować kilka minut, przyprawić i zagotować.
"Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także daje dużo zdrowia"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz