Składniki:
- 40 dag białej rzodkwi
- 10 dag marchwi
- 10 dag pietruszki
- 5 dag selera
- 15 dag zielonego ogórka
- 5 dag pora
- 3 łyżki oleju
- szczypta suszonej papryki
- oregano
- słodka papryka w proszku
- sól
- pieprz cayenne
- kilka kropel octu balsamicznego
Białą rzodkiew, seler, marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Białą rzodkiew posolić, a następnie odstawić na około 20 minut. Po tym czasie odcisnąć z powstałego soku. Ogórka obrać i pokroić w drobną kostkę, pora obrać z nieładnych liści i drobno pokroić. Olej, oregano, ocet balsamiczny, pieprz, słodką paprykę i suszoną pietruszkę razem wymieszać.Wszystkie warzywa dobrze wymieszać z powstałym sosem i schłodzić w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz