Ja użyłam mozzarelli, ale również można użyć parmezanu.
Składniki:
- makaron np. świderki
- 1 cukinia
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 kulka mozzarelli
- zioła prowansalskie
- natka pietruszki
- olej lub oliwa
- sól, pieprz
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek, zeszklić. Cukinię umyć i pokroić (ja pokroiłam w kostkę). Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić. Do cebuli i czosnku wrzucić cukinię i pieczarki. Przyprawić solą, pieprzem i dodać zioła prowansalskie, kilka minut podsmażać. Następnie dodać do warzyw ugotowany makaron i dobrze wymieszać. Zdjąć z ognia, dodać drobno pokrojoną mozzarellę i przemieszać. Rozłożyć na talerze, posypać posiekaną natką i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz