środa, 29 listopada 2017

Burak z ogórkiem kiszonym

Buraki jako fajny dodatek do obiadu, trochę inna wersja na zimno z ogórkiem kiszonym.






Składniki:
  • 500 g buraków
  • 500 g kiszonych ogórków
  • 1 cebula
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • cukier do smaku

Buraki ugotować, ostudzić i obrać. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ogórki pokroić w kostkę. Buraki wymieszać z ogórkami i cebulą, doprawić solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny i oliwą. Dodać koperek i wymieszać.








Życzę Smacznego!






Zapraszam do polubienia mojego bloga.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...