poniedziałek, 20 listopada 2017

Placuszki z płatkami kukurydzianymi i malinami

Pyszne placuszki z płatkami kukurydzianymi i malinami idealne na śniadanie w ponury dzień, trochę przypomną ciepłe słoneczne letnie poranki. Placuszki są delikatne i mięciutkie, a maliny nadają im fajnego smaku. Oczywiście najlepsze są świeże maliny, niestety nie ta pora roku, a z mrożonymi też można.








Składniki:
  • 100 g płatków kukurydzianych (użyłam Corn Flakes Lubella)
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 4-5 łyżek mąki
  • 6-7 łyżek mleka
  • kilka malin (użyłam mrożonych)
  • olej do smażenia

Płatki kukurydziane zalać jogurtem naturalnym, wymieszać i odstawić na 15-20 minut, żeby płatki zmiękły. Następnie dodać jajka, cukier, mąkę i mleko i dobrze wymieszać łyżką. Na rozgrzany olej kłaść po łyżce ciasta, a na wierzchu kłaść po 3-4 maliny. Delikatnie przekładać na drugą stronę, smażyć na złoty kolor.

Rada: Jeśli masa będzie trochę za gęsta należy dolać więcej mleka. Placuszki są pyszne również bez malin.





Życzę Smacznego!


Zapraszam do polubienia mojego bloga.


#lubella #silazezboza #lubellacornflakes #odkryjcomozezboze #dzienzdrowegosniadania

SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...