niedziela, 12 lipca 2020

Omlet ze szparagami i botwiną









Składniki:
  • 3 jajka
  • 3-4 szparagi
  • garść posiekanych liści botwiny
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek Gallo Classico
  • cebulka dymka
  • ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki mleka
  • sól, pieprz


Na rozgrzanej oliwie chwilę podsmażyć posiekaną cebulkę dymkę i zmiażdżony ząbek czosnku. Po chwili dodać pokrojone w plasterki szparagi i podsmażać do momentu, aż będą prawie miękkie. Jajka dobrze rozmieszać z mlekiem i przyprawami. Do szparagów dodać posiekane liście botwinki i po chwili zalać masą jajeczną. Chwilę smażyć, a następnie przykryć pokrywką, aby cała masa się zsiadła.













Dodaj smaku z Gallo!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...