niedziela, 22 maja 2016

Tarta z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą


 Szybka i prosta tarta idealna na ciepłą kolację.










 Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 pomidory
  • 2 opakowania mozzarelli
  • 250 ml śmietany 36%
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka przyprawy typu vegeta
  • pieprz
  • świeża bazylia


Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim i ponakłuwać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. około 8-10 minut. Zmiksować jajka ze śmietaną, vegetą i pieprzem. Pomidory i ser pokroić w plastry. Pomidory i ser poukładać na cieście, a całość zalać masą jajeczną. Piec około 45 minut w temp. 180 stopni. Podawać ze świeżą bazylią. Tarta jest smaczna na ciepło jak i na zimno.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...