poniedziałek, 30 października 2017

Ciasto ze śliwkami





 





Składniki:
  •  250 g masła lub margaryny
  • 4 jaja
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 500 g śliwek

Masło utrzeć z cukrem na puszystą jasną masę. Stale ucierając dodawać po jednym jajku, a na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta ułożyć śliwki pozbawione pestek skórkami do dołu. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 170 stopni około 45-50 minut.





Jeden z najłatwiejszych i najstarszych przepisów na ciasto, do którego można użyć dowolnych owoców.

  


Życzę Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...