piątek, 20 października 2017

Ciasteczka orzechowo-dyniowe

Moje córeczki zażyczyły sobie ciasteczka misie, a miałam w domu gotową mieszankę na ciasto kruche, więc dodałam tylko trochę swoich składników, żeby ciasteczka były bardziej jesienne. Wyszły super.








Składniki:
  • mieszanka na ciasto kruche (użyłam Polskie Młyny z Mąki Szymanowskiej)
  • 1 jajko
  • 100 g masła
  • 3 łyżki mielonych orzechów włoskich
  • 3 łyżki puree z dyni (wg tego przepisu )
  • 1 łyżka śmietany
  • szczypta cynamonu

Do mieszanki na ciasto kruche dodać jajko, miękkie masło, mielone orzechy, puree z dyni, śmietanę i cynamon. Zagnieść ciasto i schłodzić w zamrażalniku około 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto, jeśli się za bardzo klei można wgnieść troszkę mąki. Wykroić ciastka i piec w temp.170 stopni Celcjusza około 10-12 minut.



 




Życzę Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...