piątek, 17 listopada 2017

Surówka z brukselki i marchewki

Wiem, że nie każdy przepada za brukselką ze względu na jej specyficzną goryczkę po ugotowaniu, ale polecam spróbować surówki z brukselki. Brukselka całkiem inaczej smakuje na surowo.








Składniki:
  • 250 g brukselki
  • 2 marchewki
  • 1 kwaśne jabłko
  • 3-4 łyżki oleju (użyłam Olej Wielkopolski)
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • cukier do smaku

Brukselkę obrać z brzydkich liści i drobno posiekać, posolić i odstawić na 20-30 minut. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do brukselki jabłko, marchewkę, olej, sok z cytryny, natkę pietruszki. Przyprawić i wymieszać.







Życzę Smacznego!

Zapraszam do polubienia mojego bloga.


Dzięki #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski gotowanie to przyjemność.

#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...