Bardzo lubię kalafiora, takiego zwykłego z bułką tartą, ale tym razem zrobiłam w innej wersji. Bardzo mi smakowały, można podawać z surówką, warzywami lub jakimś sosem. Polecam
Składniki:
- kalafior
- 100 g startego żółtego sera
- 2 jajka
- 3-4 łyżki natki, koperku lub pomieszać
- sól, pieprz
- papryka słodka
- olej do smażenia
- 3-4 łyżki bułki tartej + do panierowania
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzonego kalafiora rozdrobnić za pomocą tłuczka do ziemniaków i dodać do niego starty żółty ser. Następnie dodać jajka, posiekaną natkę z koperkiem, bułkę tartą, a także przyprawy i dobrze wyrobić. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Życzę Smacznego!
Będzie mi miło jeśli polubisz mojego bloga.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz