środa, 26 czerwca 2019

Pasta z fety i orzechów włoskich

Łatwa i szybka pasta z sera fety i orzechów włoskich urozmaici śniadania, podwieczorki lub kolacje. Podana z ciemnym chlebem posmarowanym masłem, pomidorem i rukolą. 










Składniki:
  • 80 g orzechów włoskich
  • 1/2 opakowania sera fety (około 135 g)
  • pęczek szczypiorku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz
  • papryka słodka
Dodatkowo: 
  • chleb razowy 
  • margaryna Śniadaniowa o smaku Wiejskiego Masła
  • pomidor
  • rukola


Orzechy włoskie zmielić. Ser feta rozetrzeć widelcem, dodać zmielone orzechy i posiekany szczypiorek. Przyprawić pieprzem i papryką, a także dolać oliwę. Wszystko razem dobrze wymieszać.  Chleb posmarować margaryną, a następnie pastą. Ułożyć rukolę, pomidora i śniadanie gotowe.

















Życzę Smacznego!

Będzie mi miło jeśli polubisz moją stronę.

Wiele śniadań - jedna Śniadaniowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...