Łatwa i szybka pasta z sera fety i orzechów włoskich urozmaici śniadania, podwieczorki lub kolacje. Podana z ciemnym chlebem posmarowanym masłem, pomidorem i rukolą.
Składniki:
- 80 g orzechów włoskich
- 1/2 opakowania sera fety (około 135 g)
- pęczek szczypiorku
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz
- papryka słodka
Dodatkowo:
- chleb razowy
- margaryna Śniadaniowa o smaku Wiejskiego Masła
- pomidor
- rukola
Orzechy włoskie zmielić. Ser feta rozetrzeć widelcem, dodać zmielone orzechy i posiekany szczypiorek. Przyprawić pieprzem i papryką, a także dolać oliwę. Wszystko razem dobrze wymieszać. Chleb posmarować margaryną, a następnie pastą. Ułożyć rukolę, pomidora i śniadanie gotowe.
Życzę Smacznego!
Będzie mi miło jeśli polubisz moją stronę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz