poniedziałek, 28 grudnia 2015

Śledź z cytryną i cebulą

Bardzo smaczny śledzik z goryczką cytryny idealny na zakąskę.





Składniki:

  • 5 filetów śledziowych solonych
  • 4 liście laurowe
  • 5-6 ziaren ziela angielskiego
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • oliwa

Śledzie moczyć około 3 godzin w wodzie. Cytrynę sparzyć wrzątkiem i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Śledzie pokroić na kawałki. W słoiku układać na przemian śledzie, cytrynę i cebulę oraz liście laurowe i ziele angielskie. Zalać całość oliwą. Odstawić do lodówki na dobę, aby wszystko się przegryzło i nabrało smaku.






Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...