niedziela, 6 grudnia 2015

Sałatka z selerem konserwowym


Sałatka pasuje jako dodatek do kanapek, ale jest równie smaczna z samym chlebkiem i masełkiem.






Składniki:

  • 1 słoiczek selera konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 150 g sera żółtego
  • 150 g szynki lub wędliny drobiowej
  • 3 jaja
  • pęczek rzodkiewki
  • natka pietruszki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo ( dodać 1/2 łyżki soli, aby dobrze się obierały ze skorupki), ostudzić i pokroić w kostkę. Seler konserwowy i kukurydzę konserwową dobrze odsączyć na sitku. Ser żółty, wędlinę i rzodkiewkę również pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać (ilość wedle uznania). Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez i przyprawić.







Smacznego!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...