Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka musu z jabłek (podprażone jabłka tak jak na jabłecznik)
- 2 jajka
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 czubata łyżeczka sody
- 2-3 łyżki kakao
- 125 g margaryny
Jajka utrzeć z cukrem, następnie dodać mus z jabłek i wymieszać. Dodać mąkę, kakao, sodę, cynamon i wymieszać. Na końcu dodawać po trochu rozpuszczoną gotującą margarynę. Po wymieszaniu przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Smacznego !
wygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Kawałka piernika nigdy nie odmawiam ;-)
OdpowiedzUsuń