wtorek, 15 marca 2016

Ciasto marchewkowe

Ciasto mięciutkie i wilgotne, miałam polać polewą, ale już mi się nie opłacało, ponieważ bardzo szybko się rozeszło.




Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1 szklanka startej marchewki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2/3 szklanki oleju
  • 3 jaja
  • 1/2 szklanki soku ananasowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
Jaja, cukier i cukier waniliowy ubić. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodką, cynamonem i solą. Wlać olej i sok, wymieszać. Dodać startą marchew i orzechy, wymieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec około 45 minut w temp. 180 stopni Celcjusza.






















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...