- mieszanka warzyw chińskich (mrożonka Hortex)
- 300 g pieczarek
- 300 g mielonego mięsa
- 2 cebule
- sól, pieprz
- imbir
- papryka słodka i ostra
- masło około 2 łyżek
- około 1 łyżki mąki
Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na rozgrzanym maśle. Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki, dodać na patelnię do cebuli i chwilę dusić razem. Pieczarki z cebulą przełożyć do garnka i zalać 2 litrami wody i gotować. W tym czasie na tej samej patelni podsmażyć mięso mielone, przyprawić. Gotowe mięso dodać do gotującego się wywaru, a po chwili dodać mieszankę warzyw. Gotować razem około 20 minut, doprawić solą, pieprzem, papryką i imbirem. Przygotować zasmażkę: rozgrzać około 1 łyżkę masła, dodać mąkę i podsmażać do momentu uzyskania lekko złotego koloru. Dodać zasmażkę do zupy i zagotować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz