piątek, 29 stycznia 2016

Buraczki zasmażane

Tradycyjne buraczki zasmażane idealne na obiad z ziemniaczkami i mięskiem. Mniam, pycha.





Składniki:

  • buraki około 1-1,5 kg
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz, cukier


Buraki dobrze umyć, przełożyć do garnka i gotować do miękkości. Następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę i na wolnym ogniu mieszać, aż zasmażka będzie miała lekko brązowy kolor. Dodać buraczki i podgrzewać. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. 








Życzę smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...